6972019130 Μαρωνιά Σητείας - Λασιθίου eteokrito@gmail.com
 
 
 
 
 
     
       
 

ΕΤΕΟΚΡΗΤΟ
Μέλι από την Σητεία Κρήτης 

 
      
 

Το μέλι ΕΤΕΟΚΡΗΤΟ παράγεται και εμπορεύεται από την οικογένεια Μουτάκη. Το μεράκι, η υπομονή και η αγάπη για τις μέλισσες χρόνο με τον χρόνο βελτιώνει την ποιότητα του και το κατατάσσει ένα από τα κορυφαία προϊόντα. Το σήμα ποιότητας του Γεωπάρκου Σητείας, τα βραβεία ποιότητας και γεύσης καθώς και η βιολογική πιστοποίηση από τον οργανισμό ΔΗΩ:GR-BIO-01 μαρτυρούν την ιδιαιτερότητα και την θρεπτική του αξία. Συσκευάζεται κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του με όσο το δυνατόν λιγότερη επεξεργασία, στην πιο αγνή μορφή του.

Οι διαθέσιμες ποσότητες διαφέρουν από χρονιά σε χρονιά και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν και το μέλι που θα προσφέρει η φύση αβίαστα. Δεν αναμειγνύουμε διαφορετικά είδη μελιού, δεν χαλάμε την ποιότητα του μελιού μας για να έχουμε ποσότητα και σεβόμαστε τις μέλισσες και την φύση. Αυτό το κάνουμε για λόγους συνείδησης και φιλοσοφίας για τη ζωή.

 
     
     
 
 
 
 
 
 
 
 
     
     
  ΤΟ ΜΕΛΙ ΜΑΣ  
     
 

Το θυμαρίσιο μέλι Ετεόκρητο συλλέγεται στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου Σητείας. Το ξηροθερμικό κλίμα και η ενδημική βλάστηση της περιοχής, παράγουν ένα από τα πολυτιμότερα δώρα της φύσης.

Το μέλι Ετεόκρητο «αληθινό Κρητικό», από το ἐτεός, που σημαίνει "αληθινό + κρητικό" πήρε το όνομα του από την περιοχή που συλλέγεται, αφού Ετεοκρήτες θεωρούνται οι αυτόχθονοι-γνήσιοι Κρητικοί. Από αυτήν την ονομασία τους, συμπεραίνεται ότι οι Ετεοκρήτες ήταν απόγονοι των Μινωϊτών, δηλαδή των πανάρχαιων κατοίκων της Κρήτης.

Μετά την εισβολή και κατάληψη της Κρήτης από τους Δωριείς (γύρω στο 1100 π.Χ.), οι Ετεοκρήτες θα εγκαταλείψουν την κεντρική περιοχή της μεγαλονήσου και θα καταφύγουν στο ανατολικό τμήμα (σημερινή επαρχία Σητείας) με κέντρο τους την Πραισό.

Οι Ετεοκρήτες θα συνεχίσουν να μιλούν την γλώσσα τους και να διατηρούν την ταυτότητά τους έως τα ύστερα κλασσικά χρόνια, όπως φανερώνουν τα επιγραφικά στοιχεία που γνωρίζουμε. Περίφημες είναι οι επιγραφές της Πραισού στην «ετεοκρητική» - προφανώς μινωϊκή – γλώσσα, η οποία δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμη. Η ετικέτα του μελιού μας είναι εμπνευσμένη από σύμβολα και γράμματα τέτοιων επιγραφών της αρχαίας Πραισσού.

 
     
     
 
 
 
 
 
 
 
 
     
     
     
  Το Θυμαρίσιο Μέλι Μας  
     
 

Το θυμαρίσιο μέλι είναι μια κατηγορία μελιού που την συναντάμε συχνότερα στα ελληνικά νησιά και λιγότερο στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η Κρήτη φημίζεται για το αρωματικό θυμαρίσιο μέλι που παράγει και για τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που προσφέρει.

Ιδιαιτέρα στο ανατολικό μέρος της Κρήτης όπου οι βροχοπτώσεις είναι ελάχιστες και το κλίμα ιδιαίτερα ξηροθερμικό παράγεται ένα από τα πιο αρωματικά μέλια παγκοσμίως. Το μέλι ΕΤΕΟΚΡΗΤΟ είναι αποκλειστικά θυμαρίσιο και αποτελεί υπόδειγμα ενός τέτοιου θυμαρίσιου μελιού. 

 
     
     
     
 
 
 
 
 
   
  Δημιουργούμε μέλια που συνδυάζουν
την αγάπη μας για τη μελισσοκομία με τα φυσικά οφέλη των πλούσιων υλικών που παρέχει η φύση, χρησιμοποιώντας τα με προσοχή και σεβασμό.
   
 
 
 
 
 
 
 
     
 
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Για να εγγυηθούμε την ανώτερη ποιότητα κάθε προϊόντος που παράγουμε, τηρούμε σχολαστικά όλους τους κανόνες υγιεινής κατά τη διαδικασία παραγωγής.
 
     
     
 
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε κάθε έναν από εσάς την ευκαιρία να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα ερωτευτείτε.
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ